bagietka

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
HELP! HELP!!!!!!!

temperatura i czas!!!!

bo czas nagli :mrgreen:
:anbetung:
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
a i jeszcze jak sie nacina??

nigdy tego nie robilam. wiem tylko ze szybko i gleboko. Zeby tylko blachy nie przerznac :mrgreen:

noz moczyc nie moczyc? Mam wrazenie ze sie wlepi na wieki wiekow i koniec :roll:
pazury zjem przed zabiegiem
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
bardzo dobra buleczka.
Jedna zrobilam z nacieciami, druga bez. Oczywiscie ta bez naciec duzo ladniej wyglada :oops:
Co z tymi nacieciami?

pieklam jak inne bagietki 260 - 200 ok 25 min
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
kermidt ja nacinam skalpelem, specjalnie do tego celu zakupilam komplecik :mrgreen: .
i sie ciesze , ze smakowalo
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
wychodzi na to, ze mam zaleglosci
1.iguano sliczne ci wyszly te bagietki
2.wyrabianie ciasta nie musi byc w maszynie,podalam tak bo taki byl przepis-ja maszyny uzywam bardzo rzadko, wyrabiam zawsze mikserem
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Ja nacinałam zwyczajnym nożem. Nie powiem zeby nacięcia wyszłyz awodowe ale zwyczajnie przestałam sie tym przejmowac :mrgreen: Nacinam pod skosem i szybkim ruchem, niezbyt głęboko - sklapel juz na liscie zakupów :lol:
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
bagietka to mi nie wyszla, bo podwojnie conajmniej gruba :lol: :lol:
ale wcale mnie to nie martwi, bo bardziej zalezalo mi na odbrej bulce.
A dobra jest ciagle, choc juz 2 dni od upieczenia
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Tez mi wyszla taka solidna, ale bardzo smaczna bula. Niestety nie takie ladniutkie dziurki jak Iguance Tylko drobniejsze i takie regularne jak w chlebku. Za to smaczna jest, to fakt.
icon_biggrin.gif
Dzieki tudiku za przepis.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
bulka ciagle jest (dlatego lubie dlugo swieze pieczywo, albo wrecz wilgotne). Ciagle dobra w 4-tej dobie. Dochodze do wniosku, ze nie ma to jak zrobic samemu.
I dziecko wczoraj powiedzialo: Mamusiu, ja bardzo lubie ten nowy chlebek.
No coz. Mamusia szybko nie ulega i najczesciej sa razowe i z ziarnami, ale czasem moze byc i bulka ;)
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
no to sie bardzo ciesze, ze smakuje :banana:
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
dzis/jutro powtorka z rozrywki
wcisne ja na noc do lodowki, jak mowia, ze tak wyrastane smaczniejsze.
Szczegolnie, ze pozno sie robi i bardzo mi odpowiada taki uklad :mrgreen:
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
mmmmmmmmniammmmm

wlasnie wtrzachnelam z zamrazalnika.
Wspaniale chrupia rozmrozone w tosterze. Ale tylko tyle, zeby nie przypalic. Pomyslalam, ze i krolaowe Angielsko by rzucilo na kolana takie chrupanie. :anbetung:
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
faktycznie okrzemek zostal ;) :mrgreen:

ale sliczniutka Ci wyszla
moja byla mniej fotogeniczna ;)
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
ciesze sie ze smakuje :banana: a dziurawa struktura jest ok :mrgreen:
 

katek

Member
Lis 27, 2005
858
0
0
Ja też piekłam na weekend Twoją bagietkę. Smaczna była, ale wyszła mi trochę plaskata. Mąż się śmiał, że znowu placka upiekłam. Następna bagietka będzie lepsza (obiecuję) pod warunkiem, że zastosuję wszelkie wskazówki dotyczące wypieków pieczywa. Trochę już poczytałam na forum, a teraz czas na praktyczne ich zastosowanie.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Katek, mysle, ze za luzne ciasto. Moze malo glutenowa maka byla.
 

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
Upieklam, pyszna, taka jak bułka paryska, którą mozna było kupić dawno temu.
Przepis zapisany w ulubionych.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy