Baguetin

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Bardzo przepiekne i nie dalas im sie posklejac.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
aaa nie ma tak dobrze
icon_mrgreen.gif
leżą stroną na której nie widać sklejenia
icon_lol.gif
bo się posklejały ale jakoś jednostronnie tylko
i formowałam je tak jak w przepisie, rozwałkowywałam wałkiem i zwijałam formując wrzecionowaty kształt
one są idealne kiedy nie ma żadnego pieczywa w domu jak u mnie dzisiaj, błyskawicznie się je robi
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
potwierdzam...
wczoraj pieklam Parker House Rolls i zniknely w 10 min(?), potem jedlismy bagietke
icon_wink.gif


Nie jestem pewna czy juz gdzies przepisu na Parker nie ma, wiec nie wklejam.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Upieklam
icon_mrgreen.gif


Nastepny udany przepis- synus ( 2.5 roku) zjadl dwie buleczki a mamusia cieplutkie cztery
icon_redface.gif
icon_redface.gif
icon_redface.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Och Nesia, ales Ty kochana!
Polecam Ci Parker House Rolls, sa wysmienite i Bridge Rolls (z malych buleczek). Daj znac gdy upieczesz
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Koniecznie.
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
Dzisiaj zrobiłam. Wyszły bardzo smaczne, tylko trochę mi opadły podczas pieczenia, dziwne bo myślałam, ze w piekarniku urosną. No ale smak najważniejszy, cztery gorące zjadłam i pękam, resztę zamrożę
icon_smile.gif
Dziękuję bardzo za przepis
cvety.gif
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
hmm coś zrobiłam źle...
gruebel_2.gif

nie urosły mi, są małe i mają konsystencję sucharów. W smaku oczywiście pycha
icon_mrgreen.gif

Może za dużo mąki? Nie mam wagi i wsypałam 'na oko'. Wyrastać pozwoliłam długo, tak jak w zaleceniach. Spodobała mi się konsystencja ciasta - pomyślałam, że jest odealna do lepienia konkretnych kształtów jak z masy solnej. Ale może nie taka powinna być?
Będę próbowała ponownie w weekend, wtedy mam więcej czasu.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
duende @ 10 Dec 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=787267hmm coś zrobiłam źle...
gruebel_2.gif

nie urosły mi, są małe i mają konsystencję sucharów. W smaku oczywiście pycha
icon_mrgreen.gif

Może za dużo mąki? Nie mam wagi i wsypałam 'na oko'. Wyrastać pozwoliłam długo, tak jak w zaleceniach. Spodobała mi się konsystencja ciasta - pomyślałam, że jest odealna do lepienia konkretnych kształtów jak z masy solnej. Ale może nie taka powinna być?
Będę próbowała ponownie w weekend, wtedy mam więcej czasu.
też je piekłam jakiś czas temu, dodałam nawet więcej mąki, bo ciasto nie chciało współpracować i wyszły pyszne
icon_smile.gif
doskonale nadają się do mrożenia i odgrzewania w piekarniku
lecker.gif


http://twojemoje.blogspot.com/2008/11/minibagietki.html
 

Wlodek1955

Member
Mar 24, 2014
114
0
0
Moje pierwsze kroki z pieczeniem pieczywa, upiekłem i ja - oczywiście zrobiłem z połowy składników o wadze 50g , wyszło 10 niedużych bułeczek.
I potwierdzam, po upieczeniu są bardzo smaczne!
mniam.gif
 

Załączniki

  • _MG_8570_1.jpg
    _MG_8570_1.jpg
    333.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: