- Sty 27, 2006
- 3,860
- 653
- 113
Baklazany w adzyce
Przepis od Viki (byla kiedys na GoodCook, teraz nie wiem, gdzie jest
)
3 kg pomidorow,
1 kg papryki,
2 glowki czosnku,
2 ostre papryczki
Wszystko przekrecic przez maszynke do mielenia miesa
Dodac 100 g octu 9%
100 g soli,
2 szk. cukru,
1 szkl. oliwy
Wszystko razem zagotowac.
3 kg baklazanow pokroic w dosc grube krazki i dodac do gotujacej sie masy. Wszystko gotowac 20 minut. Wykladac do goracych sloikow.
Przepis od Viki (byla kiedys na GoodCook, teraz nie wiem, gdzie jest
![icon_sad.gif](https://www.cincin.cc/style_emoticons/cincin/icon_sad.gif)
3 kg pomidorow,
1 kg papryki,
2 glowki czosnku,
2 ostre papryczki
Wszystko przekrecic przez maszynke do mielenia miesa
![icon_smile.gif](https://www.cincin.cc/style_emoticons/cincin/icon_smile.gif)
Dodac 100 g octu 9%
100 g soli,
2 szk. cukru,
1 szkl. oliwy
Wszystko razem zagotowac.
3 kg baklazanow pokroic w dosc grube krazki i dodac do gotujacej sie masy. Wszystko gotowac 20 minut. Wykladac do goracych sloikow.
Ostatnią edycję dokonał moderator: