kasha @ 17 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553795dzisiaj szynka jest jeszcze smaczniejsza, mięciutka, delikatna, szok! Najeść się nią nie mogę![]()
Cieszę się, że wreszcie mi wyszła i już nie kupię wędliny w sklepieSuper.![]()
.agatka. @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553873Ja bym zmieniła zalewę i umyła mięso.Tak właśnie zrobiłam. Bałam się że zmarnuje mi się kawałek pięknej karkówki.
reniam_123 @ 15 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553384Zalałam dzisiaj, postawiłam na oknie w zimnym ganku, myślę że nic mu nie będzie, w lodówce nie mam miejsca.Tym razem całość włożyłam do lodówki. Może to było powodem, w końcu tegoroczny grudzień mamy szczególnie ciepły.
Jolan @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553843Namówiłam m. będzie wędził. Zwykle robi to przy moim wścibskim nadzorze i w towarzystwie dobrego wina, tak więc przy beczce w ogrodzie pociesznie wyglądamy. Beatko, tym razem, wypijemy za Twoje zdrowie.
cieszę się i dziękuję, zdrowie się przyda![]()
kasha @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553965Jutro będę miała świeży boczek z targu czy ktoś robił boczka czy smaczny on jest?ja chyba z raz robiłam, nie pamiętam dokładnie, bo dość dawno to było ( różne rodzaje mięs tak wypróbowuję), z pewnością nie był zły, bo bym zapamiętała, żeby więcej nie robić![]()
reniam_123 @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553950Tak właśnie zrobiłam. Bałam się że zmarnuje mi się kawałek pięknej karkówki.
Tym razem całość włożyłam do lodówki. Może to było powodem, w końcu tegoroczny grudzień mamy szczególnie ciepły.Mnie się taka 'woda' też zdarzyła za 2-3 razy, a poza latem to robię co tydzień. Zawsze mięso z zalewą stoi w lodówce, zawsze robię prawie identycznie. Mam wrażenie, że ma to związek z ilością krwi w mięsie, ale nie wiem, czy słusznie kombinuję. Nigdy nie wpłyneło na jakość mięsa po gotowaniu.
Buka @ 18 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554018Ja robię dosc czesto boczek rolowany pieczony. Do tego najlepszy jest cienki płat chudego boczku bez skory, który umieszczam na 2-3 dni w takiej zalewie, jak do tego baleronu. Wyjąć, osuszyć, posypać przyprawami, u mnie pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka i ostra, roztarty czosnek i majeranek, zwinąc ciasno, osznurowac, wierzch posypac resztka przypraw. Włożyć do pieca 200 o na 30 min., zmniejszyć do 180 i piec do zrumienienia (porcja 1,5 kg około 2 godz). Ostudzic i dopiero zdjąć sznurek, kroić.no pieczony, to bardzo często robię ( tylko ja koniecznie ze skórą), ale kasha chyba pytała jak gotowany tą metodą wychodzi.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.