JotHa @ 15 Jan 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1498001Kasho, nie mam pojecia, się nie znam. Dopiero 3 razy peklowałam i jak dotąd kawałki mniejsze niz dziewczyny podają w przepisach i zalewa nie zmieniała konsystencji. Może odpowie inna dziewczyna z robiących tym sposobem wędliny. Jest wątek w 'jedzeniowym' o takim przygotowywaniu mięsa.
Ale chciałabym zapytać w temacie, jak bardzo zmniejeszyć czas gotowania polędnicy o masie ok 700 g ?Wyciągam, bo teraz ja mam syndrom Franki.
Chciałabym juro piec.
Mała_Mi @ 7 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1515546Janie, jak dla mnie, to wszystko jedno. Nie zwracam uwagi na producenta.
Kiedy kupowałam moją pierwszą sól, nie była ona wtedy jeszcze dostępna w sklepach. Kupowałam przez internet. Teraz widzę z przyjemnością, że pojawia się już prawie "normalnie" - zwłaszcza, jeśli chodzi o duże markety. Kupowałam już w sklepach rożne-po prostu jaka się trafiła i żadna nie wydała mi się wyraźnie gorsza od innych. Ostatnio (w Pułtusku będąc) kupowałam dla Teściowej i wzięłam Prymat, bo taka akurat tam była. Wyszło z nią wszystko ok.Bardzo dziękuję. Może być Prymat, oby tylko wyszło mi tak jak Tobie. Nie wspomniałam, ze moje doświadczenia z solą dotyczą domowej kiełbaski. Nie wiem o co tam wtedy poszło, ale smak - jak dla mnie - był nie bardzo. Taki mało kiełbasiany ... miałam wrazenie, że zwyczajna "zwyczajna" pachnie lepiej.
Wprawdzie rodzina nie narzekała, ale![]()
JotHa @ 5 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552142Ale surowa ? czy peklującą się ?teraz wrzuciłam do peklowania surową
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.