BANANOWIEC
Składniki:
250 g tłuszczu
3 szkl. mąki
1 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 spore banany
Miksujemy ze sobą tłuszcz, mąkę z proszkiem wymieszaną i cukier. Banany rozduszamy widelcem, dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Wszystko wkładamy do tortownicy (lub formy babkowej) i pieczemy w 180 st. C ok. 1 godziny.
A tutaj inna wersja, ze śliwkami:

Składniki:
250 g tłuszczu
3 szkl. mąki
1 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 spore banany
Miksujemy ze sobą tłuszcz, mąkę z proszkiem wymieszaną i cukier. Banany rozduszamy widelcem, dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Wszystko wkładamy do tortownicy (lub formy babkowej) i pieczemy w 180 st. C ok. 1 godziny.
A tutaj inna wersja, ze śliwkami:
