- Mar 23, 2012
- 6,305
- 0
- 36
W poszukiwaniu chrupkich gofrów przekopałam cały internet i zaczęło się testowanie.
Wreszcie sukces chrupkie gofry które mi bardzo smakują są miksem różnych przepisów z netu.
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki
2 jajka ( białka oddzielić i ubić)
8 łyżek oleju
2 łyżki cukru
2 łyżki majonezu
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy.
Zamknąć i rozgrzać gofrownicę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Żółtka, cukier, majonez, olej i aromat waniliowy zmiksować potem dodawać na przemian mąkę z proszkiem i mleko wymieszać, można miksować.
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Trzy łyżki stołowe ciasta rozprowadzić na środku dolnej płyty grzewczej, zamknąć gofrownicę i każdy gofr piec ok. 3-4 min na złotobrązowy kolor.
Pykłam zdjęcie i nawet dzisiejsze słońce się uwieczniło

Wreszcie sukces chrupkie gofry które mi bardzo smakują są miksem różnych przepisów z netu.
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki
2 jajka ( białka oddzielić i ubić)
8 łyżek oleju
2 łyżki cukru
2 łyżki majonezu
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy.
Zamknąć i rozgrzać gofrownicę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Żółtka, cukier, majonez, olej i aromat waniliowy zmiksować potem dodawać na przemian mąkę z proszkiem i mleko wymieszać, można miksować.
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Trzy łyżki stołowe ciasta rozprowadzić na środku dolnej płyty grzewczej, zamknąć gofrownicę i każdy gofr piec ok. 3-4 min na złotobrązowy kolor.
Pykłam zdjęcie i nawet dzisiejsze słońce się uwieczniło

