- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
Bars wiśniowo-serowy
bardzo smaczne ,szybkie batony z kruszonki i wiśni ,pomysł zaczerpnęłam z tej strony
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefi...ecipe_id=257554
1 1/2 szklanki płatków owsianych -jadałam te górskie
2 szklanki mąki
3/4 szklanki brązowego cukru
12,5 dag masła ,zmiękczonego
250 g śmietankowego sera -u mnie Delfiko
ok 400g słodzonego mleka skondensowanego
1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego -nie dałam bo nie miałam
ok 500g nadzienia wiśniowego -ja zrobiłam wg tego przepisu Dziuni też nie dawałam wody
Połączyłam pierwsze 4 składniki w kruszonkę ,odsypałam 1 szklankę tej kruszonki na później ,a resztę wsypałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia,posmarowany masłem -foremka kwadratowa ok 24cm ma bok. Kruszonkę uklepałam ręką i zapiekłam ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Ser ubiłam robotem i powoli wlewałam słodzone mleko skondensowane (można teraz dodać ten ekstrakt z migdałów )cały czas ubijając na w miarę sztywną masę .Przełożyłam ser na wyjętą z piekarnika podpieczoną kruszonkę ,na ser dałam -kładłam kupki łyżką -nadzienie wiśniowe i posypałam resztką odłożonej kruszonki .Piekłam w temperaturze 180 stopni tak z 45-50 minut .Wystudziłam w blaszce Kroiłam w prostokąty Ciepłe było bardzo słodkie teraz jest już mniej słodkie
Bardzo smaczne


bardzo smaczne ,szybkie batony z kruszonki i wiśni ,pomysł zaczerpnęłam z tej strony
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefi...ecipe_id=257554
1 1/2 szklanki płatków owsianych -jadałam te górskie
2 szklanki mąki
3/4 szklanki brązowego cukru
12,5 dag masła ,zmiękczonego
250 g śmietankowego sera -u mnie Delfiko
ok 400g słodzonego mleka skondensowanego
1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego -nie dałam bo nie miałam
ok 500g nadzienia wiśniowego -ja zrobiłam wg tego przepisu Dziuni też nie dawałam wody
Połączyłam pierwsze 4 składniki w kruszonkę ,odsypałam 1 szklankę tej kruszonki na później ,a resztę wsypałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia,posmarowany masłem -foremka kwadratowa ok 24cm ma bok. Kruszonkę uklepałam ręką i zapiekłam ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Ser ubiłam robotem i powoli wlewałam słodzone mleko skondensowane (można teraz dodać ten ekstrakt z migdałów )cały czas ubijając na w miarę sztywną masę .Przełożyłam ser na wyjętą z piekarnika podpieczoną kruszonkę ,na ser dałam -kładłam kupki łyżką -nadzienie wiśniowe i posypałam resztką odłożonej kruszonki .Piekłam w temperaturze 180 stopni tak z 45-50 minut .Wystudziłam w blaszce Kroiłam w prostokąty Ciepłe było bardzo słodkie teraz jest już mniej słodkie
Bardzo smaczne

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: