Mała_Mi @ 28 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=732207O boszszsz...! Dziewczyny, nie jedzcie tego serka z pokolenia bitników! Przeterminowany!!!
Może miał dobre konserwanty, skąd wieszŻarcie w nieuszkodzonej puszce jest praktycznie nieśmiertelne, może wtedy się sery puszkowało
Albo maja długi czas dojrzewania
![]()
Bea73 @ 30 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=733062cos a la 'crumble' z tym nadzieniem wlasnie i duuuza iloscia kruszonki![]()
ale to sie piecze tylko 20 minut, wiec...![]()
wybacz Margot, ale i tak ten Twoj przepis wyprobuje, tylko jak bedzie ciut-ciut chlodniej
e nie mam czego wybaczać ,hm crumble to coś podobnego do bars -czyli wszystko pozostaje w jednej rodzinie![]()
Bea73 @ 30 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=733066tylko ze bez sera, a ja ser kocham! dlatego z pewnoscia bedzie upieczone juz niebawem![]()
a tymczasem ide konczyc crumble
ale będzie Bea zdrowiej![]()
Margot @ 30 Jul 2008 napisał:
dziunia @ 3 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=734260Właśnie piekęJednak postanowiłam zmodyfikować trochę przepis
Nie mialam cream cheese ani mleka słodzonego, więc masę serową zrobiłam z 250 g przetartego przez sito półtłustego klinka, dodałam 1/2 łyżki custardu w proszku (można zastąpić budyniem waniliowym/śmietankowym lub skrobia kukurydziana lub ziemniaczaną) 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki esencji waniliowej i wszystko wymieszałam. Ciasto też zrobiłam ciut inaczej, płatki górskie zmieliłam żeby były drobniejsze (chciałam je przemycić po prostu
) a mąkę dałam pół na pół 405 Diamanta z 1850 pszenną eko, poza tym dodałam więcej masła czyli 200 g (ta przepisowa dość mała ilość masła IMO może być tez przyczyną późniejszej zbitej konsystencji ciasta po upieczeniu) I piekę w 200*C, placek jest cienki (użyłam blachy tej czarnej piekarnikowej) więc lepiej mu ta wyższa temperatura zrobi. Mam nadzieję że wyjdzie dobrze![]()
Dziuniu i jak?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.