Barszcz ukraiński
2 buraki
4 średnie ziemniaki
1 marchewka
1 spora cebula
półtora litra wywaru wołowego
listek laurowy
sól
pieprz
kilka kropel sosu sojowego
5 łyżek śmietanki UHT 18%
płaska łyżka świeżego pokrojonego koperku
4 łyżki oliwy
Buraczki pieczemy w skórkach.
Obieramy je ze skórki i kroimy w kosteczkę.
Do bulionu wołowego dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, liść laurowy, zeszkloną na patelni cebulę pokrojoną w kostkę, pieprz ... gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka.
10-15 minut przed końcem gotowania dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy do smaku.
Dolewamy oliwę.
Podajemy na gorąco - dekorując śmietaną.

2 buraki
4 średnie ziemniaki
1 marchewka
1 spora cebula
półtora litra wywaru wołowego
listek laurowy
sól
pieprz
kilka kropel sosu sojowego
5 łyżek śmietanki UHT 18%
płaska łyżka świeżego pokrojonego koperku
4 łyżki oliwy
Buraczki pieczemy w skórkach.
Obieramy je ze skórki i kroimy w kosteczkę.
Do bulionu wołowego dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, liść laurowy, zeszkloną na patelni cebulę pokrojoną w kostkę, pieprz ... gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka.
10-15 minut przed końcem gotowania dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy do smaku.
Dolewamy oliwę.
Podajemy na gorąco - dekorując śmietaną.