seniorka @ 18 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792847Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo nie znam się na składnikach chleba. Jak miałam w przepisie razowiec, to taki kupiłam i dodałam. Więcej na ten temat będą wiedziały specjalistki od pieczenia chleba w odpowiednim dziale. W tym wątku aga999 kisiła barszcz na zakwasie chlebowym i jej się udał. Przykro mi, że nie umiem Ci pomóc. Według mnie wyjdzie na tym chlebie, którego skład podałaś, ale to moje subiektywne zdanie. Powodzenia.Seniorko ja jeszcze nie wiem czy on się udałBuraki wypływają na wierzch, pianka jest już an całej powierzchni, miejscami żółtawa? :| Monitoruję cały czas, na razie jest ok. Pleśni nie widać. Zapach w porządku.
Alan, nie jestem specjalistką w kiszeniu buraków bo to moje pierwsze podejście, ale gdzieś tutaj na forum czytałam że chleb z dodatkiem drożdży się nie nadaje. Ja bym próbowała bez.
BeataSz @ 17 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792054Teraz się dokładniej wczytałam w przepis i widzę, że napisane żeby do wywaru nie dodawać marchewki i kapusty. Że kapusty to rozumiem, ale marchewka? Dlaczego nie? ja właśnie z marchewką bardzo lubię, nadaje słodyczy.A ja wolę czysty barszcz bez marchewki - ma dla mnie lepszy smak i kolor.![]()
seniorka @ 18 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792583Grabinko, jeśli wszystko wygląda dobrze, to nie dorzucaj tej dodatkowej kromki chleba, bo boję się, że wyjdzie kwas chlebowy. O tym też pisałam. Zostaw tak jak jest i zaglądaj czasem na te stronę, bo inne forumowiczki tez mają coś ciekawego do powiedzenia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.