Biały sernik z brzoskwiniami

piorunkowa

Member
Lip 11, 2007
153
0
0
Tak się zastanawiam, żeby zrobić z tego przepisu takie mini serniczki z curdem malinowym piekąc w formie muffinkowej, czy ktoś ma pomysła jak długo bym musiała takie cudeńka piec?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Wydaje mi się, że ok. 25 minut będzie w sam raz
icon_smile.gif
 

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
Agatko, jaki ser byłby dobry oprócz tego z Macro ? Czy z Garwolina się nada?
 

neteczka

Member
Lip 29, 2011
2,130
1
0
Melduję,że zrobiłam i wyszedł najlepszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam.Właśnie przepisałam go do zeszytu,aby nie zaginął w necie.
Agatko stokrotne dzięki za ten rewelacyjny przepis
anbetung.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
neteczko, strasznie i miło
icon_smile.gif

Ja w tym roku sernika na święta nie piekłam i strasznie mi źle z tego powodu...
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Aaaaa
pinggrins.gif
Zanim zauwazylam czesc sernika mi uciekla. Co to bedzie, co to bedzie
pinggrins.gif

Robie z polowy porcji w tortownicy (26cm). Skrocic czas pieczenia, czy tu tez obowiazuje 80 min?

Edit:
Sernik, mimo, ze prawie polowa wyciekla, wyszedl jak zwykle pyszny. W koncu nie patrzylam na czas, pieklam na oko ;)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
1
0
Upiekłam wczoraj. Wykorzystałam tłusty twaróg z biedronki, ten pakowany po 250 g - zielona łąka chyba? Jest tak gładki, że nie trzeba go mielić
icon_smile.gif

Moje proporcje, to 1,5 kg twarogu,
7 b. dużych wsiowych jajek,
220 g masła,
kubek 200 ml cukru (IMHO trochę za dużo)
i 1 budyń śmietankowy 40 g.
Niecała puszka brzoskwiń i duża garść rodzynek.
Piekłam bez spodu. Wyszedł taki, jak na zdjęciu Carmel, lekko żółty od jajek. Bardzo smaczny
icon_smile.gif
Jak na sernikowe beztalencie jestem bardzo zadowolona
icon_smile.gif
 

renia2001

Member
Maj 10, 2012
966
0
0
Upiekłam wczoraj! Nie mogłam się doczekać, żeby spróbować i dziś o 6 rano, przed wyjściem do pracy skubnęłam kawałeczek. Dla mnie rewelacja! Podkręciłam na koniec temperaturę do 150 stopni na 5 minut, bo mąż uznał, że woli lekko rumiany. Nie wyszedł bardzo wysoki, ale mam dużą blachę i zapomniałam, żeby kupić większą ilość produktów. Za to smak i konsystencja rekompensują wysokość. Polecam!
 

soap_bubble

Member
Maj 14, 2008
46
0
0
Sernik przepyszny. Dawno już nie piekłam z "normalnego" sera, niewiaderkowatego
icon_lol.gif

Warto dołożyć sobie pracy z mieleniem i uzyskać tak pyszny efekt. Dziekuję za przepis!
bussi.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Cieszę się dziewczyny
icon_smile.gif

Ja w tym roku zepsułam. Na spód posmarowałam dżemem z porzeczek. No i nie komponuje mu się to.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy