Biedronkowy letni tort

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
4,371
1,782
113
sylwia18
Nie wpadlas, ale wiesz
icon_smile.gif
! Dzieki! I czekam kiedykolwiek na wynik :knuddel1:
A praca - coz trudno
icon_sad.gif

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
1802.jpg

odpowiednik tego mleczka kupilam i byl w smaku i skladzie identyczny a te mleczko przeciez nie jest rzadkie jak smietanka, tylko geste jak plynny miod
kupiłam to mleczko ze zdjęcia i ono jak najbardziej się nadaje (ma konsystencję płynnego miodu), ale stwierdziliśmy z mężem, że to mleko i mleczko w tubce dla dzieci to praktycznie to samo więc jak kto woli Zrobiłam ten torcik wczoraj na dzisiejszy dzień taty i ta masa wyszła bardzo dobra i moim zdaniem bardzo dobrze się komponuje smakowo z biszkoptem. Nie dodałam tylko bananów no i wizualnie jakoś nie zachwyca tak jak Eli :lol: no i robiłam w tortownicy. Zdjęcie będzie jak się zrobi :mrgreen:

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
no i nie dało się zrobić zdjęcia, bo ciacho zeszło piorunem :cry: a po pierwszym krojeniu myślałam, że mam jeszcze czas na robienie fot :dump:

mcdulka

Member
Lis 1, 2007
219
0
0
zrobilam na jutrzejsze urodziny kolezanki:). dziekuje za wspanialy pomysl. ten krem jest przepyszny!

Załączniki

• DSC01957.JPG
    DSC01957.JPG
    353.2 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
mcdulko!...Ja tu widzę kolejną tortową Mistrzynię. PIĘKNY tort. A, że smaczny - nie ma wątpliwości, skoro przepis pochodzi od Mistrzyni Elki. Pozdrawiam

Bethan

Member
Maj 8, 2006
47
0
0
Wyszla mi bardzo rzadka masa. Bardzo. Musiałam dodać żelatynę, nie wiem, co z tego będziwe
icon_sad.gif
Mleko dałam zagęszczone, słodzone. Ser może był niedobry, nie wiem.
Co znaczy ubić mleko z masłem? Sztywne to ma być, czy co?

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Kremik jest pyszny! W zeszłym tygodniu zrobiłam z tą masą serniczek podobny do tego trzkasienki. Dałam między krem jeszcze jedną warstwę herbatników i było słodkie, ale do przeżycia:)
Sam kremik był wyborny, dość gęsty, nie za słodki, z galaretką komponuje się świetnie
lecker.gif

Dziękuję za inspirację!

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
I ja zrobiłam
icon_smile.gif

Masa jest naprawdę pyszna.
Ponieważ u mnie upał (31 st. C) a tort miał jechać do jubilatki 500 km ( oczywiście w lodówce samochodowej
icon_smile.gif
, dlatego do masy dodałam 1 galaretkę. Gdyby nie to, to nic bym nie udoskonalała bo masa jest rewelacyjna.
Polecam niezdecydowanym.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy