- Lis 28, 2005
- 33,934
- 6,344
- 113
Super, to kamień z serca.

tatter @ 5 Mar 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1566434No tak, w Jajkach jest maslo. Moze do masla trzeba dojrzec?Ta wspomniana przeze mnie jest z 84 o ile pamietam.
A może faktycznie to maslo nie jest tak istotne, jak mi się wydawało? Może chodzi głównie o proporcje i sposób przygotowania ciasta?
U M. Roux pomijając masło, proporcje są identyczne, jak w przepisie podanym przez Izoldę....
U P. Herme znalazłam np. biszkopt sabaudzki - bez masła, ale może istotniejsze jest to, że ubija się żółtka i białka oddzielnie i dodaje skrobię?
W każdym bądż razie cieszę się z naszej dyskusji tatter, bo każda okazja do nauki jest dobra.![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: