h-elen
Well-known member
- Lut 16, 2008
- 8,770
- 1,576
- 113
W kwestii mąki kukurydzianej...
Któregoś dnia zrobiłam taki biszkopt. Jajka ubite z cukrem a tu okazuje się, że są najróżniejsze produky ale mąki pszennej najmniej. Połowę porcji stanowiła mąka kukurydziana. Przez ten dodatek, moim zdaniem, ciasto nie zyskało ani na kolorze ani na strukturze. Zabrakło mu puszystości i lekkości, było bardziej "ciężkie".
Gdy się chce uzyskać puszysty biszkopt, radziłabym tak jak dziunia, pominąć kukurydzianą.
Któregoś dnia zrobiłam taki biszkopt. Jajka ubite z cukrem a tu okazuje się, że są najróżniejsze produky ale mąki pszennej najmniej. Połowę porcji stanowiła mąka kukurydziana. Przez ten dodatek, moim zdaniem, ciasto nie zyskało ani na kolorze ani na strukturze. Zabrakło mu puszystości i lekkości, było bardziej "ciężkie".
Gdy się chce uzyskać puszysty biszkopt, radziłabym tak jak dziunia, pominąć kukurydzianą.