index.php?act=findpost&pid=104073Juz go w jakimś 
niebowym wątku podawałam  
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 :
Biszkopt z krupczatki
4 jajka 
15 dkg cukru 
15 dkg mąki krupczatki 
2 łyżki wody (najlepiej mineralna gazowana) 
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
I reszta standardowo: białka na pianę (ze szczyptą soli), po troche dodać cukier, potem wodę - cały czas ubijać - potem po jednym dodać żółtka, i stopniowo mąkę pomieszana z proszkiem. Do tortownicy i do piekarnika(180stopni). 
Biszkopty piekę do momentu jak brzegi zaczynają delikatnie odklejać sie od blaszki - wtedy już nie opadają (nawet szybko oziębione), ale nie są zbyt suche.
Bardzo szybko się robi i brudzi się tylko jedno naczynie. No, dwa, bo jeszcze kubeczek na żółtka <!--emoid

--><!--endemo--> .
	
	
		
		
			Ten przepis z mąką krupczatką jest super, 
znam go już kilka lat i zawsze piekę ten biszkopt na swoje urodziny- jest leciutki jak chmurka.
Ulubiona moja masa do tego biszkoptu to bita śmietana i kawa rozpuszczalna...rewelacja, 
a krążki nasączam rumem Senioritą- jest rewelacyjny i wszystkim smakuje.
Pozdrawiam!!!