- Cze 20, 2006
- 82
- 0
- 0
W koncu zrobilam wczoraj, bo chodzil juz za mna dosc dlugo - i jest przepyszny: lekki, bez zelaty albo utrwalacza do smietany, ladnie trzyma forme i pracy jest na 5 minut.
Bomba jogurtowa (dla 2 osob porcja) a przepis wzielam stad
250g jogurtu naturalnego
200g smietany slodkiej
60g cukru
1 op. cukru waniliowego
owoce - swieze albo mrozone albo z kompotu.
ew. cukier by doslodzic owoce, ale to wedlug smaku
Jogurt + cukier + cukier waniliowy wymieszac.
Smietane ubic i wymieszac z reszta.
Wziasc czysta np. scierke kuchena, ja uzylam nie uzywana pieluche tetrowa. Wylozyc nia pojemnik (u mnie to byly diwe wieksze filizanki) i przelac do niej mase. Pozostawic ja na kilka godzin w lodowce, ze sobie ociekla z plynu. Kladac talerzyk na pojemniki, obrocic i bez problemu wyjdzie, trzymajac swoja forme.
Oblozyc owocami, ktore wedlug wlasnego smaku doslodzic albo nie. Mozna zrobic sos owocowy i polac.
Detektowac sie.
Bomba jogurtowa (dla 2 osob porcja) a przepis wzielam stad
250g jogurtu naturalnego
200g smietany slodkiej
60g cukru
1 op. cukru waniliowego
owoce - swieze albo mrozone albo z kompotu.
ew. cukier by doslodzic owoce, ale to wedlug smaku
Jogurt + cukier + cukier waniliowy wymieszac.
Smietane ubic i wymieszac z reszta.
Wziasc czysta np. scierke kuchena, ja uzylam nie uzywana pieluche tetrowa. Wylozyc nia pojemnik (u mnie to byly diwe wieksze filizanki) i przelac do niej mase. Pozostawic ja na kilka godzin w lodowce, ze sobie ociekla z plynu. Kladac talerzyk na pojemniki, obrocic i bez problemu wyjdzie, trzymajac swoja forme.
Oblozyc owocami, ktore wedlug wlasnego smaku doslodzic albo nie. Mozna zrobic sos owocowy i polac.
Detektowac sie.


