Nie kulki, ale tez slodkie:
Bounty
/ wg przepisu Silente, http://www.cucinainsimpatia.it /
250 g wiorkow kokosowych
150 g herbatnikow
150 g masla
1 szklanka mleka
150 g cukru
200 g gorzkiej czekolady
- maslo stopic razem z mlekiem i cukrem, zdjac z ognia i dodac wiorki kokosowe
- wymieszac i ostudzic
- dodac drobniutko pokruszone herbatniki i jeszcze dokladnie wymieszac
- wylac mase do formy o niskich brzegach / 20 x 30 com /, wylozonej folia przezroczysta, a powierzchnie wyrownac lyzka
- stopic czekolade w kapieli woddnej, ostudzic i wylac na mase kokosowa
- wstawic do lodowki, a kiedy stwardnieje, pokroic na kawalki
Ciocchini
/ wg Annad. www.coquinaria.it /
biszkopty Pavesini / moga byc inne podluzne, np. San /
Nutella
kawa
wiorki kokosowe
- biszkopty smarowac Nutella i skladac po dwa / "na kanapke" /, calosc
szybciutko namoczyc w kawie / tu przyda sie doswiadczenie w robieniu tiramisù / i obtoczyc w wiorkach kokosowych
Bounty
/ wg przepisu Silente, http://www.cucinainsimpatia.it /
250 g wiorkow kokosowych
150 g herbatnikow
150 g masla
1 szklanka mleka
150 g cukru
200 g gorzkiej czekolady
- maslo stopic razem z mlekiem i cukrem, zdjac z ognia i dodac wiorki kokosowe
- wymieszac i ostudzic
- dodac drobniutko pokruszone herbatniki i jeszcze dokladnie wymieszac
- wylac mase do formy o niskich brzegach / 20 x 30 com /, wylozonej folia przezroczysta, a powierzchnie wyrownac lyzka
- stopic czekolade w kapieli woddnej, ostudzic i wylac na mase kokosowa
- wstawic do lodowki, a kiedy stwardnieje, pokroic na kawalki
Ciocchini
/ wg Annad. www.coquinaria.it /
biszkopty Pavesini / moga byc inne podluzne, np. San /
Nutella
kawa
wiorki kokosowe
- biszkopty smarowac Nutella i skladac po dwa / "na kanapke" /, calosc
szybciutko namoczyc w kawie / tu przyda sie doswiadczenie w robieniu tiramisù / i obtoczyc w wiorkach kokosowych