Brioszka cytrusowa

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
No wlasnie to chcialam napisac, Bea
fiesgrins.gif

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
Bea - moze ja i kamikaze - ale probuje robic Twoja brioszke- bedzie co bedzie - ide, kciuki trzymac prosze

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
wyszla - program podstawowy, na 1000 g skorka light - tak ustawilam, wyrosla przeslicznie, jeszcze goraca, ale skorka jest przypieczona tobie tez tak wychodzi?

strasznie sie ciesze Bea!!!!!

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Asiu, ciesze sie bardzo!!!
banana.gif

Moja nie jest bardzo przypieczona, ale moze to tez zalezy od maszyny.

Teraz czekam na wiesci z degustacji
icon_smile.gif

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
pyszna, pachnie jedyne co to ja mysle, ze ona za dlugo sie piecze - moze ja z tej maszyny wyciagac wczesniej?
Bo w srodku taka dobra a boki suche sa, no nie suche suche - ot tak suche tylko

mah!! co ja plote! to po tym mleku!
icon_mrgreen.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Ja mam program na 'dolce', sprawdze czy i o ile jest krotszy od podstawowego bo nie pamietam;
a w razie czego mozesz oczywiscie ja ciut wczesniej wyciagnac jesli widzisz ze skorka juz za mocno sie spiekla.

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Jak tylko zobaczyłam - skusiłam się.. Nigdy nie przyrządzałam w maszynie do chleba niczego poza chlebem i bardzo cieszę się, że znalazłam inspirację do poszerzenia repertuaru
icon_razz.gif

Brioszka jest mięciutka, pachnąca, po prostu pyszna. Żeby nie była za bardzo spieczona wyłączyłam troszkę przed czasem i chyba jej to nie zaszkodziło. (Zaczęła jej się przypiekać skórka, a ja wolę jaśniejszą)
Dziękuję
icon_exclaim.gif

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
Ja pokochałam swoją maszynę i kocham coraz bardziej. Żre 3x mniej prądu niż piekarnik a różnica w przypadku ciast pieczonych w foremce jest żadna. Nie wiem jak wypadają chleby bochenkowe w porównaniu z tymi samymi pieczonymi w maszynie, ale ja nie umiem formować bochenków i na razie piekę maszynowo. Próbowałam ze 3 razy, nie udało się więc piekę w maszynie. Nam smakują.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy