Hanka145 @ 21 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1602571Yrso, czy probowalas po 3 min. wrzucac do lodowatej wody, przepis j.w. ?Nie, bo miały być na ciepło.
Moze dlatego, ze przesolilas![]()
Ja zrobilam dzis fasolke z marchewka. Pysznosci.
yrsa @ 26 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1602943Dzisiaj wyszły mi ślicznie zielone. Tylko dla odmiany przesoliłam.
Nie, bo miały być na ciepło.Mialam na mysli, ze po wrzuceniu do lodowatej wody - za chwile wyjac i znowu podgrzac liczac na to, ze kolor sie utrzyma. Kto wie, czy ten trick sie sprawdzi?
Hanka145 @ 27 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603014Mialam na mysli, ze po wrzuceniu do lodowatej wody - za chwile wyjac i znowu podgrzac liczac na to, ze kolor sie utrzyma. Kto wie, czy ten trick sie sprawdzi?Eeee, nieee, na to to ja za leniwa jestem![]()
Buka @ 28 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603077Hanko, trick się sprawdza, kiedy blanszuje się w niektóre warzywa przed zamrożeniem pod warunkiem, że woda będzie osolona, a warzywo zielone. Z innymi kolorami nie zauważyłam różnicy w kolorach.![]()
Uduszone na patelni z masłem i przyprawami utraciłyby cały smaczek. Kolor jest ważny, ale bez przesady.
No pewnie, analogicznie - groszek zamrozony jest blanszowanyprzed mrozeniem, ma oryginalny zielony kolor, takze zachowuje jedrnosc, a nie taki jak w puszce, akurat odwrotnie. Mrozonego groszku w dodatku nie trzeba gotowac, wystarczy przelac goraca woda i jest gotowy do spozycia natychmiast. Pieknie wyglada w salatkach i tak fajnie trzaska w zebach, takze smak jest znakomity.
Lucka @ 29 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603218AAA, to tzw. głąb, czyli nóżkę brokuła to mój mąź zjada na surowo z wielkim smakiem
O, to tak jak jaGłąb brokułowy na surowo najlepszy. A kalafior to już dla mnie w ogóle najlepszy jest na surowo, za ugotowanym nie przepadam. Muszę go spróbować w wersji z patelni, może mi zasmakuje.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.