- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Bez dokładnych proporcji:
brukselka
pieczarki (ok.4-5 szt. średnich)
pół cebuli
koncentrat
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
pietruszka (natka)
Brukselke gotować prawie do miękkości z liściem i zielem. W międzyczasie podsmażyć (lub udusić ale to ja
) cebulę poszatkowaną z pieczarkami (pieczarki w plaserki). Jeśli w garnku mamy za dużo wody to ja odparować albo odlać (ja staralam sie wlac tyle, zeby górna warstwa gotowala się "na parze"
. Do brukselek dodać podduszone pieczarki, posolic, popieprzyc, zalać koncentratem. Poddusić chwilę do połączenia smaków, pospypac pietruszką, wymieszać, jeść
Zdjęcia nie będzie, bo ja swoje brukselki rozciapałam żeby cale przeszły sosem
(wczesniej wyciągając liścia i ziela). Można je przed gotowaniem podzielić na połówki albo ćwiartki (szybciej sie ugotują i nie bedzie potrzeby ich maltretować - chociaż mi ta opcja odpowiada
)
brukselka
pieczarki (ok.4-5 szt. średnich)
pół cebuli
koncentrat
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
pietruszka (natka)
Brukselke gotować prawie do miękkości z liściem i zielem. W międzyczasie podsmażyć (lub udusić ale to ja


Zdjęcia nie będzie, bo ja swoje brukselki rozciapałam żeby cale przeszły sosem

