- Cze 24, 2005
 
- 16,858
 
- 669
 
- 113
 
a tu drugie z tej strony 
w Tłumaczeniu Bea73
http://omelette.canalblog.com/archives/200...24/1145032.html
podaję tak jak dostałam od Bea73
Brunsli – Bruns de Bâle
Tlumaczenie ze str. internetowej
Bardzo popularne w Alzacji, Brunsli sa jednak szwajcarska specjalnoscia icon_wink.gif rodem z Bazylei.
(Pieczenie musi byc dosc krotkie, aby srodek pozostal miekki)
200g cukru pudru
3 g cynamonu
40g kakao
200g bardzo drobno zmielonych migdalow
70g bialek (tj. z ok. 2 jajek)
+ cukier
przesiac cukier, cynamon i kakao
dodac migdaly i bialka
dobrze wymieszac az do calkowitego polaczenia skladnikow, wyrobic na gladka mase
pozostawic ciasto w chlodnym miejscu na godzine
nastepnie rozwalkowac ciasto na wysypanym cukrem (nie maka) blacie na grubosc ok. 1 cm
widelcem ‘nagniesc’ lekko ciasto aby zrobily sie takie ‘paseczki’ od widelca
wykroic ksztalty
ulozyc je na wylozona papieram blache i piec 3-5 min. w temp. 230°
___________________________________________________________
Ja je zostawiałam przed pieczeniem na noc do wyschniecia
Te pięknie trzymaja formę u mnie(to te ze wzorkiem widelcowym) i też są pyszne Przepraszam za takie zbiorowe zdjęcie ,ale każde otwieranie puszek powoduje znaczny ubytek ciasteczek
	
		
			
		
		
	

	
		
			
		
		
	
			
			w Tłumaczeniu Bea73
http://omelette.canalblog.com/archives/200...24/1145032.html
podaję tak jak dostałam od Bea73
Brunsli – Bruns de Bâle
Tlumaczenie ze str. internetowej
Bardzo popularne w Alzacji, Brunsli sa jednak szwajcarska specjalnoscia icon_wink.gif rodem z Bazylei.
(Pieczenie musi byc dosc krotkie, aby srodek pozostal miekki)
200g cukru pudru
3 g cynamonu
40g kakao
200g bardzo drobno zmielonych migdalow
70g bialek (tj. z ok. 2 jajek)
+ cukier
przesiac cukier, cynamon i kakao
dodac migdaly i bialka
dobrze wymieszac az do calkowitego polaczenia skladnikow, wyrobic na gladka mase
pozostawic ciasto w chlodnym miejscu na godzine
nastepnie rozwalkowac ciasto na wysypanym cukrem (nie maka) blacie na grubosc ok. 1 cm
widelcem ‘nagniesc’ lekko ciasto aby zrobily sie takie ‘paseczki’ od widelca
wykroic ksztalty
ulozyc je na wylozona papieram blache i piec 3-5 min. w temp. 230°
___________________________________________________________
Ja je zostawiałam przed pieczeniem na noc do wyschniecia
Te pięknie trzymaja formę u mnie(to te ze wzorkiem widelcowym) i też są pyszne Przepraszam za takie zbiorowe zdjęcie ,ale każde otwieranie puszek powoduje znaczny ubytek ciasteczek
