- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Pyszne babeczki z figami.
Przepis z magazynu "Irresistible" (spring 2010)
Zrobilam z 2.5 porcji i uzykalam 10 sztuk.
Skladniki;
150 g masla
75 g jasnobrazowego cukru
5 jaj
150 g maki ze srodkiem spulchniajacym
1 1/2 lyzeczki przyprawy mixed spice (lub przyprawy do piernika)
250 g suszonych fig, posiekanych
Wykonanie;
Piekarnik rozgrzac do 160C. Foremke muffinkowa wysmarowac tluszczem lub wylozyc papilotkami. W duzej misce utrzec maslo z cukrem i nastepnie, stopniowo dodawac jaja. Wmieszac make, przyprawe i polowe fig. Mase rozdzielic do foremek, wierzch wypelnic pozostalymi owocami. Piec ok 25 min.
Przepis zaleca podanie buleczek polanych maple syrup.
Przepis z magazynu "Irresistible" (spring 2010)
Zrobilam z 2.5 porcji i uzykalam 10 sztuk.
Skladniki;
150 g masla
75 g jasnobrazowego cukru
5 jaj
150 g maki ze srodkiem spulchniajacym
1 1/2 lyzeczki przyprawy mixed spice (lub przyprawy do piernika)
250 g suszonych fig, posiekanych
Wykonanie;
Piekarnik rozgrzac do 160C. Foremke muffinkowa wysmarowac tluszczem lub wylozyc papilotkami. W duzej misce utrzec maslo z cukrem i nastepnie, stopniowo dodawac jaja. Wmieszac make, przyprawe i polowe fig. Mase rozdzielic do foremek, wierzch wypelnic pozostalymi owocami. Piec ok 25 min.
Przepis zaleca podanie buleczek polanych maple syrup.