Madzia1975
Member
- Gru 17, 2008
- 217
- 0
- 0
Mala Mi dziekuje!
powiem Ci,ze w smaku jest jeszcze lepsza niz wyglada,zapraszam szczegolnie z konfitura wisniawa i kakao.

Mała_Mi @ 20 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=912927Kasha, a co konkretnie Ci nie wyszło?chyba mąka zbyt wchłonęła mokre i straszliwie ścisłe ciasto wyszło po pierwszym rośnięciu![]()
nie dało się dodać mleka, ciasto tylko fruwało w misce i nie chciało jej wchłonąć, ledwo coś ukształtowałam z niego![]()
po upieczeniu i dziwnie się rozeszły wszelkie zmarszczki które próbowałam podwijać pod boki i pod spód,
bułka się zrobiła jakby była zrobiona z czegoś takiego jak robią atrapy jedzeniowe,
blada jak ściana bidusia, pukając w nią wydawało się że to domek małych leśnych stworzeń, a nie bułka
Smaczna, ale twardawa nieco i ścisła bardzo, będę ją powtarzać dodając więcej płynów
aaa, i mocno pachniła drożdżowym fermentem![]()
Może był to domek Muminków o kształcie dżdżownicy!!!![]()
Mała_Mi @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913698hm, takich numerów to nigdy nie próbowałam![]()
Po tym pierwszym wyrastaniu formuje się bułę i się dalej wyrasta, więc w tym momencie jeszcze nie musi wyglądac jak poduszkowiec![]()
Może jeszcze raz spróbuj, jeśli masz ochotę
będę próbować, bo bułka wrocławska to moja ulubiona bułeczka![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.