Madzia1975
Member
- Gru 17, 2008
- 217
- 0
- 0
Mala Mi dziekuje!
powiem Ci,ze w smaku jest jeszcze lepsza niz wyglada,zapraszam szczegolnie z konfitura wisniawa i kakao.
Mała_Mi @ 20 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=912927Kasha, a co konkretnie Ci nie wyszło?chyba mąka zbyt wchłonęła mokre i straszliwie ścisłe ciasto wyszło po pierwszym rośnięciu
nie dało się dodać mleka, ciasto tylko fruwało w misce i nie chciało jej wchłonąć, ledwo coś ukształtowałam z niego
po upieczeniu i dziwnie się rozeszły wszelkie zmarszczki które próbowałam podwijać pod boki i pod spód,
bułka się zrobiła jakby była zrobiona z czegoś takiego jak robią atrapy jedzeniowe,
blada jak ściana bidusia, pukając w nią wydawało się że to domek małych leśnych stworzeń, a nie bułka
Smaczna, ale twardawa nieco i ścisła bardzo, będę ją powtarzać dodając więcej płynów
aaa, i mocno pachniła drożdżowym fermentem
Może był to domek Muminków o kształcie dżdżownicy!!!
Mała_Mi @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913698hm, takich numerów to nigdy nie próbowałam
Po tym pierwszym wyrastaniu formuje się bułę i się dalej wyrasta, więc w tym momencie jeszcze nie musi wyglądac jak poduszkowiec
Może jeszcze raz spróbuj, jeśli masz ochotębędę próbować, bo bułka wrocławska to moja ulubiona bułeczka
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia