Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułki meksykańskie - bolillos
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 406650" data-attributes="member: 956"><p><strong>Bułki meksykańskie - bolillos</strong></p><p></p><p><em><span style="color: #009900">Nie mam niestety zdjęcia autorki i nie wiem dokładnie jak powinny wyglądać. Tak wyszły moje.</span></em> </p><p></p><p>[ATTACH=full]3627[/ATTACH] </p><p></p><p><em>składniki</em></p><p>7g suchych drozdzy</p><p>1 1/3 szklanki cieplej wody</p><p>1 lyzka miodu</p><p>1 lyzka (17g) smalcu, roztopionego i przestudzonego</p><p>1 1/2 lyzeczki soli</p><p>3 1/4 do 4 szklanek maki pszennej chlebowej</p><p></p><p><em>sposób przygotowania</em></p><p>W duzej misce rozpuscic drozdze w wodzie, zostawic na 5 minut.</p><p>Dodac miod, smalec i sol - wymieszac, wsypac 2 1/2 szklanki maki i wyrobic ciasto dodajac stopniowo pozostala make w razie potrzeby. Ciasto powinno byc miekkie i elastyczne. Wyrabiac okolo 20 minut, uformowac w kule, przelozyc do natluszczonej miski i zostawic przykryte do wyrosniecia na okolo 1 godzine.</p><p>Przelozyc ciasto na stolnice, lekko odgazowac i zostawic przykryte na 10 minut aby odpoczelo. Podzielic na 10 rownych czesci, formowac z kazdej owalna buleczke i ukladac na plaskiej blasze wylozonej pergaminem. Lekko przykryc i zostawic aby podrosly na okolo 25 minut.</p><p>W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 190&ordm;C. Kazda buleczke naciac wzdluz i piec az ladnie sie zrumienia, okolo 30 minut.</p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #3333FF">Przepis pochodzi ze strony <a href="http://www.mniammniam.pl/przepisy-7603-Meksykanskie_bulki___Bolillos.html" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/przepisy-7603-Mek...__Bolillos.html</a> Mam cichą nadzieję, że autorka nie pogniewa się za podanie go tutaj.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 406650, member: 956"] [B]Bułki meksykańskie - bolillos[/B] [I][COLOR=#009900]Nie mam niestety zdjęcia autorki i nie wiem dokładnie jak powinny wyglądać. Tak wyszły moje.[/COLOR][/I] [ATTACH=full]3627[/ATTACH] [I]składniki[/I] 7g suchych drozdzy 1 1/3 szklanki cieplej wody 1 lyzka miodu 1 lyzka (17g) smalcu, roztopionego i przestudzonego 1 1/2 lyzeczki soli 3 1/4 do 4 szklanek maki pszennej chlebowej [I]sposób przygotowania[/I] W duzej misce rozpuscic drozdze w wodzie, zostawic na 5 minut. Dodac miod, smalec i sol - wymieszac, wsypac 2 1/2 szklanki maki i wyrobic ciasto dodajac stopniowo pozostala make w razie potrzeby. Ciasto powinno byc miekkie i elastyczne. Wyrabiac okolo 20 minut, uformowac w kule, przelozyc do natluszczonej miski i zostawic przykryte do wyrosniecia na okolo 1 godzine. Przelozyc ciasto na stolnice, lekko odgazowac i zostawic przykryte na 10 minut aby odpoczelo. Podzielic na 10 rownych czesci, formowac z kazdej owalna buleczke i ukladac na plaskiej blasze wylozonej pergaminem. Lekko przykryc i zostawic aby podrosly na okolo 25 minut. W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 190ºC. Kazda buleczke naciac wzdluz i piec az ladnie sie zrumienia, okolo 30 minut. [SIZE=8][COLOR=#3333FF]Przepis pochodzi ze strony [URL="http://www.mniammniam.pl/przepisy-7603-Meksykanskie_bulki___Bolillos.html"]http://www.mniammniam.pl/przepisy-7603-Mek...__Bolillos.html[/URL] Mam cichą nadzieję, że autorka nie pogniewa się za podanie go tutaj.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Bułki meksykańskie - bolillos
Top
Bottom