Buraczki lub marchew po koreańsku

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
13,187
7,894
113
Wyciągnęłam z szafki moją drogocenną tarkę i jutro będą buraczki. Próbowałam zaraz po wymieszaniu, doooobreeee.... :lecker:

• Like
  • Love
Reakcje: Elka i Buka

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,947
2,293
113
Ja też mam tę tarkę. Kupowałyśmy niemal jednocześnie, na pewno tańsza była. Ja często używam swojej.
Skoro właściwa do tego dania, to też wypróbuję przepis :)

• Love
Reakcje: Elka

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
13,187
7,894
113
Na pewno tańsza, kupowałam razem z szatkownicą do warzyw i pewnie mi brakowało do darmowej dostawy :)
Moje buraczki, jeszcze bez zieleniny, bo dodam dopiero przed podaniem, ale po nocy spędzonej w lodówce. Ocet dałam winny, bo jabłkowy wydawał mi się za mało kwaśny.
20250206_092615.jpg

• Love
Reakcje: Elka

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
4,370
1,776
113
Jak się cieszę :) ze taka salatka przypadla i wam do gustu. Bardzo-bardzo :)

A mnie czeka tez kilogram marchewki )))) Trala-la-la :))) Chyba muszę męza do tego zmusic :))))

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
13,187
7,894
113
Dochodzę do wprawy w tarciu :) W zeszłym tygodniu była marchewka, na jutro robię buraczki. Marchewka bardzo dobra, ale buraczki jednak bardziej mi smakują. Tylko trzeba ostrzegać współbiesiadników, żeby w toalecie zawału nie dostali ;-)
Marchewkę ostatnio zrobiłam z całego kilograma, miałam nadzieję, że będzie na dwa dni, ale syn zapytał, czy może zabrać, bo Ani (jego dziewczynie) tak ostatnio buraczki smakowały, więc zawiezie jej teraz marchewkę. No to przecież dziecku nie odmówię :)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy