Lud_
Member
- Maj 19, 2008
- 1,368
- 0
- 0
kasha @ 16 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=824003Chciałam tylko powiedzieć, że im tłustsze mleczko tym koktajlik fajniejszy i z wielgachną piankąKoktajlik...
Zabawnie to brzmi
kasha @ 16 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=824003Chciałam tylko powiedzieć, że im tłustsze mleczko tym koktajlik fajniejszy i z wielgachną piankąKoktajlik...
Zabawnie to brzmi
Nie zdołasz mnie skusić na tłuste mleko! Apage!
Lud_ @ 16 Feb 2009 napisał:
Sinistra @ 17 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=824150Mysz, fajny przepis. Zaserwuję mojej przyjaciółce, jak latem zjedzie do kraju.
Język rodem z reklam słodyczyŁuuups!
Przepraszamcaffeeee - to brzmi tak elegancko.
kasha @ 16 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=824003Chciałam tylko powiedzieć, że im tłustsze mleczko tym koktajlik fajniejszy i z wielgachną piankąŻeby pianka była duża miksuję coctail tak długo, by przynajmniej podwoił objętość . Dziś zrobiłam z 3/4 szklanki mleka i otrzymałam 2 szklanki coctailu. Wtedy cały jest pianką. A mleko używam 1,5 %
mcdulka @ 3 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830365a zeby pianki bylo duzo nalezy uzywac jak najchudszego i b. mocno schlododznego mleka - tak wyczytalam na kilku stronach dla baristow i przetestowalam wielokrotnie.o zesz,zawsze myslalam, ze jest odwrotnie!
w takim razie do ekspresu cisnieniowego zaczne 0.5 % mleko kupowac
oliweczka @ 3 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830390o zesz,zawsze myslalam, ze jest odwrotnie!
w takim razie do ekspresu cisnieniowego zaczne 0.5 % mleko kupowactez tak dlugo myslalam, ale poczytalam literature i juz wiem, ze bylam w bledzie.
poznalam tez technike odpowiedniego pieniania mleka w expresie cisnieniowym- mianowicie mleko musi byc baaaardzo zimne. najlepiej przelac je do schlodzonego metalowego dzbanka. odpalić dyszę i pozwolić odejść wodzie (to ja "wpuszczam" w kubek). nastepnie wsadzić dysze dokladnie w srodek dzbanka- ma dotykac prawie dna. odkrecic i bardzo powoli obnizać dzbanek, tak aby koncowka dyszy znalazla się prawie nad jego powierzchnią. nalezy unikać ruszania dzbnakiem, pienienia mleka na powierzchni tudziez energicznego wkladania-wyciagania dyszy. przetestowane wielokrotnie, uzyte w pracy w kawiarni-sposob niezawodny
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia