Całuski pszczelowolskie.*

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Dzięki za komplementy, w imieniu pomocnika też
anbetung.gif

Oj, smakowały, smakowały
lecker.gif
... Już niewiele udało się schować.
Myślę, żeby zrobić bliżej świat.
A, oczywiście zapomniałam, że miały być pieczone na woskowanej blasze i piekłam, jak widać, na papierze.

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
H-elen, ciasteczka piękne ale pomocnica dopiero urocza! Nic dziwnego że ciasteczka się udały przy takiej pomocy...
icon_smile.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Bardzo ładne ciasteczka
icon_smile.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,034
6,488
113
Wyciągam, bo moje dziecko sobie o nich przypomniało, więc trzeba będzie upiec, może nawet z podwójnej porcji.
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Lis 11, 2024
1
1
3
Robiłam większe,po upieczeniu mają około 2-3 cm średnicy.
Smak bardzo miodowy,pilnowałam aby nie przepiec i początkowo były miękkie,ale teraz już stwardniały.
Schowałam do puszki i mam nadzieję że zmiękną.
Ja przechowuję w szklanym słoju a na wierzchu kładę przekrojone mandarynki. Miód jest higroskopijny i szybko miękną. Jestem absolwentką Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli a autorem przepisu jest śp. prof Wojtacki.

• Like
Reakcje: reniam_123

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,951
4,996
113
:wink:Witaj, Absolwentko! :lol:
Dzięki za uzupełnienie autorstwa, będziemy na pewno o panu profesorze Wojtackim pamiętać przy okazji kolejnych wypieków. :)
Mam nadzieję, że zostaniesz u nas, podzielisz się czasem swoją wiedzą, a może zamieścisz też jakiś miodowy przepis? Byłoby super. :)

PS.
"Zwiedziłam" Twoją szkołę. :) Nieczęsto mam powód i okazję zaglądać na takie strony, ale muszę powiedzieć, że znalazłam tam sporo ciekawych informacji z historii i życia szkoły, a przy tym sama strona świetnie wygląda. (y)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy