Calzone

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
0
0
Piorunkowa, bardzo ciesze sie, ze wykorzystalas ten przepis ..... wspaniale Ci wyszlo!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
Jak ja sie ciesze , ze trafilam na ten przepis.
Szukam inspiracji na rocznicowa obiadokolacje i coś mi się wydaje ze takie calzone swietnie się nadadzą.
Mam jednak jedno pytanie - czy ciasto nie jest suche ? ( na niektorych zdjeciach tak wyglada) i czy "to" smakuje tak jak pizza ?
icon_mrgreen.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
1
0
Ciasto nie jest suche. Jest cienkie, ale nie suche. nie chrupie, jest miękkie.
nie, nie smakuje jak pizza. ( a chciałabyś, żeby smakowało? ) dodatki są zupełnie inne.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
1
0
hmmm... no dobrze: to powiedzmy - samo cisto może smakować jak coś w rodzaju cienkiej pizzy.
icon_smile.gif

Pasuje do tego każdy farsz. Równie pyszne z grzybami, z różnymi warzywami, z kurczakiem , jak i z szynką i ananasem.
 

Justyna77

Member
Wrz 28, 2009
125
0
0
Zrobiłam i ja
icon_smile.gif
przepyszne.Moje nadzienie-kurczak,cebula,kukurydza,pieczarki,fasolka czerwona i ser starty.Mniam
mniam.gif
Niestety zdjęć nie mam-nastepnym razem zrobie,bo nie zdążyłam ;)
A i podałam z sosem czosnkowym
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
1
0
Za każdym razem wyrabiam ręcznie.
 

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
W takim razie mam pytanie techniczne - jak dlugo wyrabia sie takie ciasto i jaki jest poziom trudnosci
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
0
0
iluana @ 20 Nov 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=913113W takim razie mam pytanie techniczne - jak dlugo wyrabia sie takie ciasto i jaki jest poziom trudnosci
rofl.gif
Ciezko mi powiedziec co do minuty tak dlugo, to nic trudnego, okolo 5 do 10 minut moim zdaniem az przestanie kleic Ci sie do rak. To ciasto bylo zawsze wdzieczne jesli chodzi o wyrabianie go ... dodaj lepiej troche mniej maki i w razie koniecznosci dosypuj, w ten sposob bedzie Ci sie latwiej wyrabialo!!
 

zuzeta

Member
Lis 11, 2008
28
0
0
Zrobilam dzisiaj. Jestem zachwycona ciastem!!! Cala potrawa również pycha!! Niedlugo spróbuje napewno z innym farszem...szpinak mi chodzi po glowie...
icon_smile.gif
))
 

Cynamonna

Member
Lut 16, 2008
2,605
0
0
Super przepis, będę korzystać częściej, bo i mnie, i rodzince zasmakowały.

Ciasto co prawda kleiło mi się niemiłosiernie i podsypywałam mąką z tysiąc razy, ale w końcu się udało
icon_smile.gif


Farsz zrobiłam taki: starty ser gouda, przesmażone pokrojone w kosteczki mniejsze części piersi kuraka, cebula, szynka, kukurydza z puszki, sos z koncentratu pomidorowego i Ajwara.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
0
0
Ciesze si Cynamonno, ze Ci posmakowalo
freu.gif
... Z maka to jest roznie zalezy jakiej uzywa ... sadze jednak ze lepiej troche mnie j bo potem ciasto moze sie twarde zrobic i nie bedzie tak ladnie roslo. Ciasto jak troche polezy odpocznie to maka lepiej wchlonie plyny i okazuje sie ze nie warto wiecej podsypywac
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,662
6
38
osobiście mam w planach wersje mini i nie spodziewam się zmian w smaku ;) co najwyżej rozmiękłego ciasta jeśli przesadzę z farszem