- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Proporcje dowolne(robie duuuzo i reszte zamrazam)
3-4 duze cebule kroje w cieniutkie wiorka.
Na duzej patelni rozgrzewam lyzke masla,wrzucam cebule i podsmazam ja na lekko zloto.Posypuje ja lyzeczka soli,pieprzu,curry i 2 lyzkami cukru.Smaze jeszcze do polaczenia wszystkich skladnikow(2 min)i zalewam pol szklanki wody.Gotuje lekko(pyrkam) jakies 5 minut.Gotowe.
Powinno miec jasno karmelowy kolor i konsystencje raczej gestawa.
Zdjecia raczej nie bedzie bo wyglad nieciekawy ale smak cudny-zwlaszcza na filecie z kurczaka czy na zwyklym razowcu.Pycha jako farsz do nalesnikow, krokietow czy pierogow.A i tanie "jak barszcz"
3-4 duze cebule kroje w cieniutkie wiorka.
Na duzej patelni rozgrzewam lyzke masla,wrzucam cebule i podsmazam ja na lekko zloto.Posypuje ja lyzeczka soli,pieprzu,curry i 2 lyzkami cukru.Smaze jeszcze do polaczenia wszystkich skladnikow(2 min)i zalewam pol szklanki wody.Gotuje lekko(pyrkam) jakies 5 minut.Gotowe.
Powinno miec jasno karmelowy kolor i konsystencje raczej gestawa.
Zdjecia raczej nie bedzie bo wyglad nieciekawy ale smak cudny-zwlaszcza na filecie z kurczaka czy na zwyklym razowcu.Pycha jako farsz do nalesnikow, krokietow czy pierogow.A i tanie "jak barszcz"