Chaczapuri*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
Anyżek też dostałam w prezencie...
rofl.gif
icon_mrgreen.gif
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Przyznam szczerze, że nie słyszałam o chaczpuri z piekarnika. I chyba nie ryzykowałabym pieczenia. Chaczapuri musi wylądawac na bardzo gorącej patelni. W piekarniku nie ma tej możliwości.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
Krystyno, z jakiego ciasta robiłaś? Kefirowego czy drożdżowego? Wygląda świetnie.
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Robiłam z ciasta kefirowego, ale dodałam 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany i odrobinę sody. No i przede wszystkim, zastosowałam inną metodę lepienia.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
Krystyno, dziękuję za odpowiedź.

Janeczko - ale fajne! Koniecznie do zrobienia!
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
napiekłam przed chwilą z podwójnej porcji bo idziemy dzisiaj na wieczór rosyjski. Są smaczne i takie, nie wiem jak to nazwać...przaśne? Zaraz wytworzę jeszcze sos do nich. Robiłam je z ciasta kefirowego, szybkie i podobne nawet nieco do polskich podpłomyków. Nawet z ciekawości usmażyłam taki jakby podpłomyk z tego ciasta i smakowo bardzo, bardzo podobne:)
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
icon_mrgreen.gif

Janka @ 1 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=816067Ciasto podzielić na 8 części i uformować kulki.(zrobić z nich okrągłe placki średnicy ok.20 cm)

Farsz podzielić na 4 części.

Na jednym placku kłaść kulkę farszu,przykryć drugim plackiem,dobrze skleić brzegi.
Joanna @ 2 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=816609Robiłam z ciasta kefirowego, które podzieliłam na sześć części.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Ile wychodzi jest napisane,zresztą Joanna przypomniała.(Joasiu-
anbetung.gif
)
Czy się najesz????no nie wiem ile możesz w siebie wcisnąć,ja mogę sporo
lecker.gif
 

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,422
2,363
113
Mama mojego chlopaka - Ormianina - robi chaczapuri z ciasta takiego jak na baklave, nadzienie jest takie, jak podala Janka i calosc zapieka, posmarowawszy zoltkiem.
Moze to ormianska odmiana chaczapuri? Albo odmiana mamy mojego V
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy