Joanna @ 3 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=817444Nie mówię nie...![]()
Ashira @ 7 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=819577a możnaby to cudo upiec w piekarniku?W podanym przez Jankę linku na łobiani jest wzmianka, że można.![]()
Przed pieczeniem należy je posmarować ubitym jajkiem.
Janka @ 1 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=816067Ciasto podzielić na 8 części i uformować kulki.(zrobić z nich okrągłe placki średnicy ok.20 cm)
Farsz podzielić na 4 części.
Na jednym placku kłaść kulkę farszu,przykryć drugim plackiem,dobrze skleić brzegi.Joanna @ 2 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=816609Robiłam z ciasta kefirowego, które podzieliłam na sześć części.
aga-a @ 7 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=819748a ile z tej porcji wychodzi? bo chciałabym zrobić, a dla mnie jednej nie opłaca się robić z całej porcji...dołaczam się do pytania
ale pożywne to? najem sie jednym plackiem?;p czy jednak wiecej ?
Ashira @ 7 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=819790ale pożywne to? najem sie jednym plackiem? czy jednak wiecej ?Ciasto podzieliłam na sześć mniejszych porcji, z myślą, że zjemy po dwa, ale nie daliśmy rady.![]()
Jeden okazał się wystarczająco sycący. Pozostałe przygotowałam i upiekłam na kolację.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.