Chałka szabasowa*

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
to ta niedzielna , dziś robiłam (tzn wczoraj już zaczęłam )na skróty , ciasto zagniotłam wczoraj na świeżych drożdżach, dałam nie więcej niż ok 18g i jak trochę się ruszyło , wsadziłam do lodówki , dzis rano zaplotłam warkocze , wsadziłam do foremek i upiekłam , jeszcze lepiej rosło chyba na tych świeżych drożdżach
Joanno , dziękuję za przepis bo będzie powtarzany w moim domu
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Moje też rosły lepiej na żywych drożdżach, zwłaszcza, że pierwszy raz robiłam "na wariackich papierach", bo w międzyczasie szyłam dla dziecka kostium zająca na przedstawienie, a potem poszłam do pracy. Jak widać jednak lodówkowanie nie zaszkodziło ani moim, ani Twoim chałkom. Wyglądają wspaniale!
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Margot piękna ta chałka ale ona chyba z 4 wałeczków? No nie mam wcale pomysłu jak spleść te 4 wałeczki i nie pomogła mi instrukcja którą kiedyś widziałam!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Piekłyśmy coś kiedyś z sześciu - pamiętasz, Margot?
Tłumaczyłam to chyba z rosyjskiego....
gruebel_2.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
E, nie chodzi. Tylko widać już gotową chałkę i te dłonie które ją trzymają. Ale piękna jest.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Może to wina mojego komputera albo raczej operatora który jest kiepski. Ale nie poddaję się tak łatwo i może jakims cudem wreszcie mi się uda.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy