Cinka
Member
- Maj 5, 2006
- 30,543
- 13
- 38
I tak.
Zasugerowałam się tym że z pszennej bez smaku są i zamieniłam pół szkl mąki pszennej na żytnią i posoliłam ciasto.
Do masła wtarłam 2 ząbki czosnku, dodałam posiekaną świeżą bazylię i pomidory suszone w proszku, posypałam szczypiorkiem i tartym serem zółtym. Zapach boski, w smaku dobre, ale nic poza tym. Za sztywne wyszły, myślę że żytnia mąka się tu nie sprawdziła a i ciasto chyba ciut za twarde mi wyszło choć dolałam i tak więcej wody.
Następny raz będzie
może nawet dziś, z pszennej w całości i ciasto zrobię mięciuśkie i rozwałkuję przed smarowaniem baaardzo cieniutko, po zwinięciu na 0,5 - 1 cm. Myślę że wtedy będzie ok.

Zasugerowałam się tym że z pszennej bez smaku są i zamieniłam pół szkl mąki pszennej na żytnią i posoliłam ciasto.
Do masła wtarłam 2 ząbki czosnku, dodałam posiekaną świeżą bazylię i pomidory suszone w proszku, posypałam szczypiorkiem i tartym serem zółtym. Zapach boski, w smaku dobre, ale nic poza tym. Za sztywne wyszły, myślę że żytnia mąka się tu nie sprawdziła a i ciasto chyba ciut za twarde mi wyszło choć dolałam i tak więcej wody.
Następny raz będzie

