- Sty 11, 2010
- 1,579
- 0
- 0
Dodaje ten przepis tutaj ale prosze o zalozenie watka o pieczywie bezglutenowego. 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
 
Skladniki;
135g nasion slonecznika
90g nasiona lnu
65g orzechow laskowych lub migdaly
145g platkow owsianych (GF)
2 lyzki nasion chia
4 lyzki luski nasion psyllium ( 3 lyzki jesli uzywamy puder)
1 lyzeczka drobnej soli morskiej ( 1/2 lyzeczka grubej)
1 lyzka syropu kolonowego lub troche miodu
3 lyzki oleju kokosowego
350 ml wody
Wymieszac wszystkie skladniki. Jesli ciasto jest za geste mozna dodac 1 lub 2 lyzeczki wody.
Odstawic na 2 godziny lub na caly dzien/ noc.
Piec w temperaturze 175C przez 20 minut nastepnie wyjmujemy chleb z foremki i kladziemy
do gory nogami bezposrednio na ruszcie i piec przez kolejne 30-40 minut.
Po ostudzeniu pokroic chleb i przechowywac w szczelnie zamknietym pojemniku do pieciu dni.
Mozna zamrozic.
Tutaj jest orginalny przepis;
http://mynewroots.org/site/2013/02/the-lif...-loaf-of-bread/
	
		
			
		
		
	
			
			 
	Skladniki;
135g nasion slonecznika
90g nasiona lnu
65g orzechow laskowych lub migdaly
145g platkow owsianych (GF)
2 lyzki nasion chia
4 lyzki luski nasion psyllium ( 3 lyzki jesli uzywamy puder)
1 lyzeczka drobnej soli morskiej ( 1/2 lyzeczka grubej)
1 lyzka syropu kolonowego lub troche miodu
3 lyzki oleju kokosowego
350 ml wody
Wymieszac wszystkie skladniki. Jesli ciasto jest za geste mozna dodac 1 lub 2 lyzeczki wody.
Odstawic na 2 godziny lub na caly dzien/ noc.
Piec w temperaturze 175C przez 20 minut nastepnie wyjmujemy chleb z foremki i kladziemy
do gory nogami bezposrednio na ruszcie i piec przez kolejne 30-40 minut.
Po ostudzeniu pokroic chleb i przechowywac w szczelnie zamknietym pojemniku do pieciu dni.
Mozna zamrozic.
Tutaj jest orginalny przepis;
http://mynewroots.org/site/2013/02/the-lif...-loaf-of-bread/
 
				
		 
 
		