kwapisz
Member
- Gru 13, 2006
- 22
- 0
- 0
Piekę ten chlebek średnio 2 razy w tygodniu.
Z tą różnicą, że robię z podwójnej porcji i mieszam mąki pszenną, pszenną razową i żytnią razową w różnych proporcjach i dodaję zakwasu pszennego. Czasem dodaję ziarna np słonecznik czy dynia. Piekę w naczyniu żaroodpornym z pokrywą.
Ale wczoraj piekłam w dwóch mniejszych naczyniach i tak chlebki powyrastały, że musiałam zdjąć pokrywki po 10 minutach i piec dalej bez...
Chlebki wyszły super
To jest nasz ulubi9ony chlebek.
Bardzo dzię kuję za ten pzepis
Z tą różnicą, że robię z podwójnej porcji i mieszam mąki pszenną, pszenną razową i żytnią razową w różnych proporcjach i dodaję zakwasu pszennego. Czasem dodaję ziarna np słonecznik czy dynia. Piekę w naczyniu żaroodpornym z pokrywą.
Ale wczoraj piekłam w dwóch mniejszych naczyniach i tak chlebki powyrastały, że musiałam zdjąć pokrywki po 10 minutach i piec dalej bez...
Chlebki wyszły super
To jest nasz ulubi9ony chlebek.
Bardzo dzię kuję za ten pzepis