JotHa @ 6 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=759749...A mzoe to kwestia umieszczenia calosci na okreslonej wysokosci w piekarniku ? A moze kwestia innego 'ogrzewania' ? Mialam tylko na dolnym, ale na jakies 2 min wlaczylam termoobieg, bo gora byla za blada.Ja piekąc chleb w jakimkolwiek garnku ustawiam go na ruszcie wsuniętym w pierwsze od dołu prowadnice. Piekę z nagrzewaniem góra/dół. Nigdy nie używam termoobiegu. Ten chleb piekłam zgodnie z przepisem 30' w 230*C przykryty i potem 15' odkryty. Garnek nagrzewałam 30' w temperaturze 230*. Wcześniej stał w piekarniku dopóki ten nie osiągnął potrzebnej temperatury.
JotHa @ 7 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=760342Wlasnie pieke ponownie. Tym razem nie dosc, ze tona maki byla na sciereczce, to jeszcze sypnelan na spod naczynia. Pieke tak, jak radzi Hazo.Powodzenia. Tylko mała uwaga - ja nie obsypuję tego chleba mąką tylko żytnimi otrębami.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.