Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb - mój najbardziej podstawowy przepis
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="richuś" data-source="post: 1105519" data-attributes="member: 29591"><p>witam</p><p>Też skusiłem się na ten przepis. Piekę go w maszynie do chleba. Po Waszych postach dostałem takiego apetytu, że postanowiłem upiec od razu taki duży(podwójne porcje). Jednak napotkałem na pewne kłopoty. Płynów dodałem na szklanki (1 szkl.mleka i 1 szkl.wody), a mąki dodawałem wg. wagi kuchennej w 'g'. Chyba dodałem za mało płynów, bo ciasto zostało wyrobione do postaci kuli(trochę za twardej) i maszyna kręciła tą kulą praktycznie w jednym miejscu, a maszyna posiada dwa mieszadła. Dodałem więc szybko trochę mleka. Tego mleka dodawałem dwukrotnie ponieważ jak dodałem jeszcze otrębów, kminku i koperku, to ciasto znów 'stwardniało'. Po wyrobieniu przez automat, rozciągnąłem ciasto na całą foremkę zwykłą łyżką. Na razie jest ok, fajnie rośnie. Napiszę potem, czy chlebek upiekł się zgodnie z oczekiwaniami, czy po prostu szhit.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="richuś, post: 1105519, member: 29591"] witam Też skusiłem się na ten przepis. Piekę go w maszynie do chleba. Po Waszych postach dostałem takiego apetytu, że postanowiłem upiec od razu taki duży(podwójne porcje). Jednak napotkałem na pewne kłopoty. Płynów dodałem na szklanki (1 szkl.mleka i 1 szkl.wody), a mąki dodawałem wg. wagi kuchennej w 'g'. Chyba dodałem za mało płynów, bo ciasto zostało wyrobione do postaci kuli(trochę za twardej) i maszyna kręciła tą kulą praktycznie w jednym miejscu, a maszyna posiada dwa mieszadła. Dodałem więc szybko trochę mleka. Tego mleka dodawałem dwukrotnie ponieważ jak dodałem jeszcze otrębów, kminku i koperku, to ciasto znów 'stwardniało'. Po wyrobieniu przez automat, rozciągnąłem ciasto na całą foremkę zwykłą łyżką. Na razie jest ok, fajnie rośnie. Napiszę potem, czy chlebek upiekł się zgodnie z oczekiwaniami, czy po prostu szhit. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb - mój najbardziej podstawowy przepis
Top
Bottom