- Gru 22, 2004
- 5,158
- 531
- 113
mirabbelka @ 7 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1058447rzeczywiscie wyglada i smakuje podobnie jak pumpernikiel. zapach tylko nie całkiem ten sam, szczególnie podczas pieczenia. Ale za to w godzinę jest gotowy !
Ukroiłam - chociaż widac po nim, ze będzie lepszy z każdym dniemOgromnie sie ciesze, ze upieklas ! mam nadzieje ze Ci bedzie smakowac po tygodniu tak jak mnie...
I mam nadzieje, ze to znaczy, ze Ci w ogole lepiej!!!!
mirabbelka @ 7 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1058679receptura tego chleba troche mi sie "rozjechała", chociaż przyrzekałam sobie solennie robić wiernie wg oryginału.
Tyle, że moja mąka razowa potrzebowała więcej wody juz na etapie zakwasu.
Chleb jest napawde w porządku, a ja... cóż, przyzwyczajam się powoli do mojej niepełnosprawności
A kto powiedzial, ze receptura jest swietosc nad swietosciami? To tylko ogolny kierunek![]()
A co do reszty... eh...
Kręciołek @ 22 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1065373Zrobiłam i ja. Bardzo dobry chleb, ale wyglądał tak:
opadł na środku i skórka mu odchodziła.
Ale smak wspaniały.Podejrzewam, ze ciasto Ci wyszlo troszke za luzne; ten chleb jest dosc zbity. Ale - pierwsze koty za ploty i powtarzam: najsmaczniejszy jest po tygodniu, najlepiej kiedy zawiniety w scierke i w folie powoli dojrzewa w chlodzie... mmmmm
Powtorzysz, prawda?
Wczoraj musialam siegnac do swiatecznego ( znaczy upieczonego z wyprzedzeniem tygodniowym), bo mi inny razowiec sie konczyl nadspodziewanie szybko. I oczywisice upieklam wczoraj nowa porcje, ma tylko 3 dni na dojrzewanie, buuu.
W koncu w swieta nie tylko chleb jest do jedzenia...
Gucio @ 26 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1098054I na ciemnym słodzie z dużym dodatkiem kminku
OOOOO ale czarny czarny czarny!
Widze, ze Cie uwiodl tak jak mnie![]()
a czym wysypales foremke, duze i kolorowe cos?
qd
Gucio @ 26 Feb 2011 napisał:
qd @ 26 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1098080OOOOO ale czarny czarny czarny!
Widze, ze Cie uwiodl tak jak mnie![]()
a czym wysypales foremke, duze i kolorowe cos?
qdczarny jak ......![]()
Foremka wysypana śrutą żytnią![]()
![]()
Gucio @ 26 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1098095czarny jak ......
...murzynek (przez chwile myślałam, że to to ciasto)![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.