Chleb na zakwasie dla maszynistow

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,655
1,067
113
dobrochna @ 8 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459360zawine zatem brylke w folie (moze byc aluminiowa?) zanim sie zabiore za suszenie
icon_smile.gif
Mirabbelka przeoczyla to pytanie, wiec pozwalam sobie
NIE aluminiowa folia!!!!!!!
Aluminium z kwasem się nie lubią.
Najbezpieczniejsze jest szkło - bryłka do słoiczka, dobrze zkaręcic i gotowe.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,655
1,067
113
Taki mi się upiekł, chyba powinnam dodać nieco więcej wody. Cóż, uczę się maszyny.20231007_105704.jpg
 

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,051
409
83
No fajny, ale trochę nie mogę zrozumieć dlaczego właśnie Ty, z Twoim doswiadczeniem i umiejętnościami, zdecydowałaś się na zakup maszyny o_O
Dla mnie, nawet po dwudziestu latach, pieczenie chleba to ciagle frajda, a maszynowo to połowa przyjemności.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,655
1,067
113
No fajny, ale trochę nie mogę zrozumieć dlaczego właśnie Ty, z Twoim doswiadczeniem i umiejętnościami, zdecydowałaś się na zakup maszyny o_O
Dla mnie, nawet po dwudziestu latach, pieczenie chleba to ciagle frajda, a maszynowo to połowa przyjemności.
Znudziło mi się być stojakiem do ręcznego miksera. Maszyna ma wyrobić ciasto, niekonieczne je upiec. Ty zdaje się masz kiciusia , ja nie miałabym gdzie go postawić.
Na razie testuję możliwości. Nie jest wykluczone, że za czas jakiś niedługi stwierdzę, że jednak mnie to nene i sprzedam maszynę.