Chleb prowansalski dla maszynistow
Program Basic / Dark
80 g maki pszennej chlebowej / polskiej mn. wiecej 800 /
300 g maki pszennej / polskiej 500 /
120 g maki tzw. manitoba / amerykanskiej, kanadyjskiej, wysokoglutenowej /
300 ml wody / 28° /
2 lyzki oliwy extravergine
1 plaska lyzeczka cukru
1,5 lyzeczki soli
12,5 g swiezych drozdzy
2 lyzki ziol prowansalskich
1 lyzeczka czosnku liofilizowanego
Program Basic / Dark
80 g maki pszennej chlebowej / polskiej mn. wiecej 800 /
300 g maki pszennej / polskiej 500 /
120 g maki tzw. manitoba / amerykanskiej, kanadyjskiej, wysokoglutenowej /
300 ml wody / 28° /
2 lyzki oliwy extravergine
1 plaska lyzeczka cukru
1,5 lyzeczki soli
12,5 g swiezych drozdzy
2 lyzki ziol prowansalskich
1 lyzeczka czosnku liofilizowanego