Chleb razowy zytni z zaparką

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
Krysia , tyś się zrobiła mistrz piekarniczy domowy i to w takim krótkim tempie ,że aż zazdroszczę
icon_mrgreen.gif

No chleby pieczesz jak to moja ciocia mówi -pierwszy sort
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
ale ja się zasadzam jedynie na te bardziej razowe. Od wielu, wielu lat, jadam jedynie chleb razowy (ślubny też). Czasami spoglądam na te inne chleby, ale wiem że nie bardzo będzie komu je jeść. A mogę sobie pozwolić na pieczenie chleba, przez to moje przymusowe bezrobocie. Pracując, to tylko mogłam sobie pomarzyć o pieczeniu chleba.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,665
2,967
113
Krystyna9 @ 2 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031859A, i dalej nie wiem jaka powinna być ta właściwa konsystencja ciasta. Jak pisałam wyżej, z mojego mogłam swobodnie uformować bochenek
Mirabbelka w przepisie na pierwszej stronie wątku mówi "...uformować bochenek", czyli konsystencja Twojego chleba wydaje sie optymalna. Świadczy o tym również ładne wyrosnięcie, takie z kopułką, które na ogół nie wychodzi (jak np. w moim ze zdjęcia),kiedy ciasto jest zbyt luźne.