No właśnie w niektórych mądrych ksiażkach chlebowych piszą, żeby w przypadku zamiany drożdży suchych na mokre podwjać ilość i ja tak robię. Nie wiem, być może te zagramaniczne drożdże są mocniejsze od naszych i mniej ich trzeba?
A ile ich ostatecznie dodałaś?Czyli jak w przepisie jest 2 g suchych, to dawac 4 g świeżych?
Jak piekę ten chleb ze świeżymi drożdżami, to daję wg przepisu 6 g - udaje się znakomicie (ostatnio wczoraj).
Nadio, ja ostatnio mieszam wszystko od razuBez drożdży, tak?
I ma ten sam smak? Bo mnie ten smak bardzo odpowiada
Nadio, ja ostatnio mieszam wszystko od razuBez drożdży, tak?
I ma ten sam smak? Bo mnie ten smak bardzo odpowiada
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia