No właśnie w niektórych mądrych ksiażkach chlebowych piszą, żeby w przypadku zamiany drożdży suchych na mokre podwjać ilość i ja tak robię. Nie wiem, być może te zagramaniczne drożdże są mocniejsze od naszych i mniej ich trzeba?
A ile ich ostatecznie dodałaś?
Czyli jak w przepisie jest 2 g suchych, to dawac 4 g świeżych?
Jak piekę ten chleb ze świeżymi drożdżami, to daję wg przepisu 6 g - udaje się znakomicie (ostatnio wczoraj).![]()
Nadio, ja ostatnio mieszam wszystko od razu
Bez drożdży, tak?
I ma ten sam smak? Bo mnie ten smak bardzo odpowiada![]()
Nadio, ja ostatnio mieszam wszystko od razu
Bez drożdży, tak?
I ma ten sam smak? Bo mnie ten smak bardzo odpowiada![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.