chleb tiramisu

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
...............
icon_sad.gif
...............

No to moze sprobuj z jakims serkiem kremowym? ......... ;)
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
zastanawiam się właśnie, jaki jest u nas najbardziej mdły serek... i wiesz co, ja to bym taką gęstą kremówkę 36% (taką w czerwonym kubeczku) wymieszała z jakimś serkiem naturalnym zamiast dawać sam serek...

z kolei na gazetowym forum kuchnia piszą, że krem Oetkera jakis do złudzenia przypomina Mascarpone mhm...

w kazdym razie w Tiramisu oszukanstwa z mascarpone czuc natychmiast, ale w chlebie nie powinno to zrobic duzej roznicy, jesli sie go zastapi czyms innym
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Raczej nie powinno sie czuc tej roznicy w tym chlebie, jaki da sie serek, bo jak juz wyzej wspomnialam, to wcale mascarpone nie czulam...

Co do tego kremu Oetkera......... mysle, ze to chyba dobry pomysl..... ( chyba)
Widzialam w Polsce w sklepie Mini-Mal.... tiramisu w torebkach ( w pudelku dokladnie mowiac) .......
Nie mam pojecia, jak wychodzi i jak smakuje..... ale to moze chodzi o ten wlasnie krem?

Albo poprostu..... w zamian maskarpone albo tego kremu, dodac jakis inny zwykly serek i juz .....
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy