Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb tostowy,ktory przerosl moje oczekiwania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylcia" data-source="post: 166030" data-attributes="member: 149"><p>2 1/2 szkl. maki chlebowej</p><p>1/2 szkl. mleka</p><p>1/2 szkl. wody</p><p>1 zoltko</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>2 lyzeczki cukru</p><p>2 lyzeczki drozdzy instant</p><p></p><p>Make przesiac do miski.</p><p>Z dozdzy,cukru,2 lyzeczek maki i 1/4 szkl. mleka zrobic rozczyn i odstawic na 10 minut.</p><p>Do maki dodac sol,rozczyn,zoltko i reszte plynu,wyrabiac ciasto ok 10 minut.Ciasto przelozyc do miski i odstawic do wyrosniecia na ok 45 minut.</p><p>Nastepnie,ponownie wyrobic,przelozyc do keksowki i odstawic na ok 30 minut do ponownego wyrosniecia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba bialkiem i posypac sezamem.</p><p>Piec 30 minut w 200C.</p><p>Zdjecie za chwile,bo siedzi w piekarniku</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylcia, post: 166030, member: 149"] 2 1/2 szkl. maki chlebowej 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. wody 1 zoltko 1 lyzeczka soli 2 lyzeczki cukru 2 lyzeczki drozdzy instant Make przesiac do miski. Z dozdzy,cukru,2 lyzeczek maki i 1/4 szkl. mleka zrobic rozczyn i odstawic na 10 minut. Do maki dodac sol,rozczyn,zoltko i reszte plynu,wyrabiac ciasto ok 10 minut.Ciasto przelozyc do miski i odstawic do wyrosniecia na ok 45 minut. Nastepnie,ponownie wyrobic,przelozyc do keksowki i odstawic na ok 30 minut do ponownego wyrosniecia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba bialkiem i posypac sezamem. Piec 30 minut w 200C. Zdjecie za chwile,bo siedzi w piekarniku [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb tostowy,ktory przerosl moje oczekiwania
Top
Bottom