2 1/2 szkl. maki chlebowej
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. wody
1 zoltko
1 lyzeczka soli
2 lyzeczki cukru
2 lyzeczki drozdzy instant
Make przesiac do miski.
Z dozdzy,cukru,2 lyzeczek maki i 1/4 szkl. mleka zrobic rozczyn i odstawic na 10 minut.
Do maki dodac sol,rozczyn,zoltko i reszte plynu,wyrabiac ciasto ok 10 minut.Ciasto przelozyc do miski i odstawic do wyrosniecia na ok 45 minut.
Nastepnie,ponownie wyrobic,przelozyc do keksowki i odstawic na ok 30 minut do ponownego wyrosniecia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba bialkiem i posypac sezamem.
Piec 30 minut w 200C.
Zdjecie za chwile,bo siedzi w piekarniku
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. wody
1 zoltko
1 lyzeczka soli
2 lyzeczki cukru
2 lyzeczki drozdzy instant
Make przesiac do miski.
Z dozdzy,cukru,2 lyzeczek maki i 1/4 szkl. mleka zrobic rozczyn i odstawic na 10 minut.
Do maki dodac sol,rozczyn,zoltko i reszte plynu,wyrabiac ciasto ok 10 minut.Ciasto przelozyc do miski i odstawic do wyrosniecia na ok 45 minut.
Nastepnie,ponownie wyrobic,przelozyc do keksowki i odstawic na ok 30 minut do ponownego wyrosniecia.Przed wstawieniem do piekarnika posmarowac wierzch chleba bialkiem i posypac sezamem.
Piec 30 minut w 200C.
Zdjecie za chwile,bo siedzi w piekarniku