Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb wieloziarnisty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Evalill" data-source="post: 830699" data-attributes="member: 2799"><p>Piekłam ten chlebek wczoraj i dziś była powtórka. Pyszny jest. Uwielbiam chleby z ziarnami. Trochę za dużo drożdży jak dla mnie, następnym razem zmniejszę i zobaczę co się będzie działo. </p><p>Ale, mam problem. Wasze chlebki są tak samo wyrośnięte na całej długości? Bo u mnie wybrzusza środek chleba - rośnie bardziej niż końce... Za wysoka temperatura? Zaznaczam, że mój piekarnik jest baardzo niesforny. Akurat przy chlebkach trzymał stałą temp. jak nigdy. Mam termometr zawieszony w piekarniku, ale może i on szwankuje? Pierwszy chleb był upieczony po 40 minutach! Dziś piekłam w niższej - 210 stopni, 50 minut (ale i tak chyba za długo) i to samo, na dodatek wybulił się z boku. Jaka może być tego przyczyna?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Evalill, post: 830699, member: 2799"] Piekłam ten chlebek wczoraj i dziś była powtórka. Pyszny jest. Uwielbiam chleby z ziarnami. Trochę za dużo drożdży jak dla mnie, następnym razem zmniejszę i zobaczę co się będzie działo. Ale, mam problem. Wasze chlebki są tak samo wyrośnięte na całej długości? Bo u mnie wybrzusza środek chleba - rośnie bardziej niż końce... Za wysoka temperatura? Zaznaczam, że mój piekarnik jest baardzo niesforny. Akurat przy chlebkach trzymał stałą temp. jak nigdy. Mam termometr zawieszony w piekarniku, ale może i on szwankuje? Pierwszy chleb był upieczony po 40 minutach! Dziś piekłam w niższej - 210 stopni, 50 minut (ale i tak chyba za długo) i to samo, na dodatek wybulił się z boku. Jaka może być tego przyczyna? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb wieloziarnisty
Top
Bottom