tokyoeyes
Member
- Gru 7, 2006
- 58
- 0
- 0
A oto mój Leinsamenbrot czyli chleb Petry z siemieniem
Zrobiłam z połowy składników i wyszły 2 małe i zgrabne bochenki.
Jestem z nich dumna
Smaczne
Spałaszowałam dziś na śniadanie z serem kozim. Pychaaaa
Mam jeszcze pytanie: moje chleby mają zawsze bardzo grubą i twardą skórkę. Podejrzewam, że to wina naczynia z wodą na dnie piekarnika do jego zaparowywania w czasie pieczenia chleba. Spróbuję już go nie wkładać a spryskiwać piekarnik wodą ze spryskiwacza. Co myślicie?


Zrobiłam z połowy składników i wyszły 2 małe i zgrabne bochenki.
Jestem z nich dumna



Mam jeszcze pytanie: moje chleby mają zawsze bardzo grubą i twardą skórkę. Podejrzewam, że to wina naczynia z wodą na dnie piekarnika do jego zaparowywania w czasie pieczenia chleba. Spróbuję już go nie wkładać a spryskiwać piekarnik wodą ze spryskiwacza. Co myślicie?

