Chlebek czosnkowy*

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
Cantiq @ 2 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=711956A ja lubię sobie chlebek opieczony w piekarniku posmarować tak "już po" pieczeniu ząbeczkiem czosnku :D
AAaaa poźniej mi nikt buzi dać nie chce
icon_sad.gif
Cantiq podobno wystarczy wyciągnąć środek czosnku żeby buzi dawali!!!
icon_mrgreen.gif

A i natkę pietruszki można zjeść i całusy rozdawać spokojnie!!!
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
Cinka @ 2 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=711948Mysz powiedz co zrobiłaś pani kelnerce że ci tyle tajemnic kulinarnych "sprzedała"?
icon_wink.gif
ee nic, ona jest po prostu przesympatyczna i nas rozpoznaje za każdym razem jak przychodzimy.
chyba bym sie nie odważyła zapytać gdyby nie to że był to jej przedostatni dzień pracy
bardzo żałujemy że juz jej nie będzie, poszła pracowac do pizzy hut

o nic więcej nie pytałam, tylko o pieczywo czosnkowe i cafe banana
 

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
ja jak robię takie pieczywko to mieszam masło, czosnek w kostce, szczyptę ziarenek smaku i zioła prowansalskie. Proporcje oczywiście na oko, jedynie ziarenek smaku daję szczyptę bo chodzi w nich o sól, i dają lekki posmak.
U nas w pizzerii jak się zamawiało taki chlebek to dawali do tego taki pyszny sos. Niestety już go nie mają. Na moje oko był w nim majonez, ketchup, bardzo drobniuteńko zmielony ogórek kiszony, i nie wiem co jeszcze
icon_sad.gif
Próbowałam kiedyś dojść co tam w tym sosie siedzi, ale marna ze mnie kucharka żeby odkryć po smaku co tam jest
icon_sad.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy